e-Travel Summit 2015 in Almere

E Summit travel

Succesvolle e-Travel Summit 2015!

Op woensdag 7 oktober 2015 werd in Almere de e-Travel Summit gehouden en was ik één van de sprekers.

De eTravel Summit van affiliate netwerk Tradetracker is het belangrijkste evenement op het gebied van travel en affiliatemarketing in Nederland en werd deze keer gehouden in het Hotel Almere.

Een aantrekkelijk en gevarieerd programma stond de hele dag onder de bezielende leiding van dagvoorzitter en ex-bankier Tony de Bree die op zijn specifieke wijze er voor zorgde dat de dag vlekkeloos verliep.

Interessante onderwerpen voor affiliates in de reisbranche

In de ochtend waren er inspirerende presentaties van ICT Recht over Privacy, Cookies en andere informatieplichten. Knox tekende voor een presentatie over conversieverhoging met Facebook terwijl Yieldifly zich richtte op personalisatie en optimalisatie van de conversie. Twee manieren waarmee affiliates hun inkomsten kunnen verbeteren.

SDL (o.a. vertalingen voor websites) kwam met voorbeelden voor het vertalen van websites. Met enthousiasme gebracht maar weinig inhoudelijk waar affiliates iets mee kunnen.  Na de pauze stonden nog een aantal interessante presentaties op het programma:

  • Tribal kwam met een inspirerende sessie over de weg naar online volwassenheid
  • NBTC Holland Marketing had een leerzame sessie hoe zij de conversie van de website verbeterden

Heel verfrissend vond ik het verhaal van Mirjam en Annemarie die met Ik Wil Meer Reizen! een bijzonder concept hebben en in korte tijd een succesvolle startup werden met hun reisblog en vooral de bijbehorende giftshop.

Al met al een geslaagde dag in Almere waar ik zelf aanwezig was, maar deze keer als spreker

Veel reacties op presentatie e-Travel Summit 2015!

Na de lunchpauze was het mijn beurt om de aanwezigen in de grote zaal mijn verhaal te vertellen.

De titel van de presentatie was Van Google Penalty naar > 1,5 miljoen unieke bezoekers.

Het was mijn verhaal hoe ik van ex-bankier een succesvol ondernemer op het gebied van content- en affiliatemarketing werd. Gebaseerd op mijn ervaringen van 1999 tot en met vandaag.

In de rollercoaster van de internetmarketing heb ik de toppen en de dalen meegemaakt en die ervaringen deelde ik met mijn toehoorders. Ik onthulde ook mijn visie hoe je volgens mij succesvol een website moet bouwen en onderhouden.

Eigenlijk gaf ik dus een beetje van mijn geheimen prijs 🙂

De reacties waren na afloop voor mij heel verrassend, positief en massaal. Zowel via twitter, persoonlijk en per e-mail zijn mij tot nu toe heel veel vragen gesteld en zijn er complimenten uitgedeeld. Het is bijna ondoenlijk om iedereen persoonlijk te bedanken.

Maar hierbij: iedereen ongelooflijk bedankt voor de positieve reacties op mijn verhaal tijdens de eTravel Summit 2015!

Je kunt de presentatie nu als PDF hier downloaden of lees mijn tips in Affiliate Marketing en SEO hoe moeilijk is dat?

ruud-couwenhoven

 

 

Hier zijn wat reacties via e-mail en Twitter

  • Ralph: Gisteren heb ik geluisterd naar jouw fantastische verhaal. Zeer interessant en schitterend model. Erg leerzaam, en motiverend!
  • Emiel: Wat een goed verhaal vanmiddag! Leuk en leerzaam om naar te luisteren.
  • Youri:  deze presentatie was de beste van de dag!
  • Naomi: Ik heb genoten van je presentatie, erg leuk!
  • Tessa: Je verhaal was zeer inspirerend en ik denk een goed voorbeeld voor velen! [Tessa de Rouw schreef een prachtig blog op TravelNext over mijn presentatie, kan het zelf bijna niet beter verwoorden 🙂 ]

(de foto boven dit artikel werd gemaakt door Tony de Bree)

Tenslotte nog een leuke YouTube van @Puur waarin veel beelden uit mijn optreden zijn verwerkt (waarvoor mijn dank Anna Maria Giannattasio!